Ali Ağaoğlu'ndan Net Açıklamalar!

Ali Ağaoğlu 17 Aralık sürecinde, inşaat sektörünün ve kendisinin günah keçisi seçildiğini ve bu nedenle gözaltına alındığını belirterek, imar artışı karşılığı TÜRGEV’e arsa bağışladığına ilişkin iddiaları yanıtladı...

Ali Ağaoğlu'ndan Net Açıklamalar!

Ağaoğlu, “Eğer böyle ibra arsa verildiyse verenin anasını, alanın anasını, verdi diye söyleyenin anasını… “ dedi.

Bu iddiaların çok konuşulduğu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iddiaları seslendirdiğini hatırlatan Ağaoğlu şöyle konuştu:

“Benim açıklamalarımdan sonra Sayın Kılıçdaroğlu telefon açtı ve benden özür diledi. Ben orada imar planı karşılığında ne para ne de arsa verdim. Bunu, tapudan çıkarmak çok kolaydır. Bırakın tapuyu bir arsa satarken, devrederken belediyede emlak vergisi borçları ödenir orada kayıtları vardır.”

GÜNAH KEÇİSİ OLDUM
17 Aralık sürecinde gözaltına alındığını ancak buna rağmen kabuğuna çekilmediğini söyleyen Ali Ağaoğlu şöyle devam etti:
“Ama o dönemde Türkiye çok talihsiz bir dönem yaşadı. Ne yazık ki inşaat sektörü her zaman günah keçisi olmuştur. Bu defa da özellikle ben mağdurlar arasında oldum. Biliyorsunuz Bakırköy’de bir arazim var orası daha önce sanayi arsasıydı ve imarı da vardı. Ben burayı almadan önce belediye başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a danıştım. 18. Madde Uygulaması nedeniyle yapılamıyordu. ‘Bunu kaldırabilir miyiz’ dedim. Orası metruk bir yer olmuştu. Tinerci ve uyuşturucu kullananların barındığı kötü bir alandı. Başkan da memnun olacağını söyledi. Netice olarak ben bu araziyi aldım ve imar düzenlemesi için belediyeye müracaat ettim. 2 yıl geçti ve imarı düzeltilemedi.

Türkiye’de bürokratik oligarşi var. Benim Yeniköy’de bir arazim var. 2009′dan beri ruhsatımı alamadım. Ruhsatı niye vermiyorsun? Milyonlar yatırmışım. Bir b.. varsa, yanlış varsa reddet. Amcazade Yalıları var Boğaz’da. Türk sivil mimarinin ilk örneği olarak onu kültürel katkı için yapayım dedim. O da 2009′da tasdik oldu hâlâ ruhsat yok. Böyle eziyet olur mu? Kimse kendi kafasına göre imar vermez. Bir yere 50 katı kendi kafana göre yapmıyorsun ki. Rant varsa rantı dağıtan belediyedir. Siz gidin ona sorun.

KADİR BAŞKANI ŞİKAYET ETTİM

Ben de sayın başbakanımızla bir toplantıda karşılaşınca Kadir Bey’i şikâyet ettim. Açıkça ‘2 senedir burasının imarı çözülemiyor’ dedim. ‘Bir yatırımcı için 2 sene beklemek milyonlarca dolar yatırıp beklemek çok yanlış’ dedim. Kanuni haktır. Eğer belediye, 3 ay içinde işinizi halletmezse bir üst makam olan bakanlığa müracaat edersin. Ben de müracaat ettim. Planımızı yaptırdım ve beni bu nedenle gözaltına aldılar. Tek suçum işimi takip etmekti.

EŞEK GİBİ ÇALIŞIYORDUM BENİ KÜSTÜRDÜLER

Berim suçum medyatik bir işadamı olmam. Oysa ki ben hâlâ keserin ucuyla çalışıyorum. Kolejde okurken inşaat işlerine başladım ve sabahları saat 7′yi bir geçe kalktığımı hatırlamam. Ama şimdi 11′den önce işe gitmiyorum. Beni küstürdüler. Ben eşek gibi çalışan bir insanım. İnşaatımda bir santim kalıp hatası olsa orayı yıkarım.

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

GYODER’in Stratejik İletişim Danışmanı GTC Oldu

18 yıldır Ankara ve İstanbul’da stratejik iletişim danışmanlığı ve devletle ilişkiler konularında hizmet veren GTC İletişim Danışmanlığı, Türkiye Gayrimenkul Platformu GYODER’i (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) müşteri portföyüne ekledi.

Krediye ulaşım kolaylaştırılmalı

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, ekonomik sıkıntının yaşandığı bu günlerde, banka kredilerinde yapılacak olan düzenlemelerin, ekonomiye can vereceğini söyledi.

Trafikte inşaat çilesine son

Dünyanın önde gelen kalıp ve iskele üreticilerinden Doka, yeni ürünlerini 5. İskele Kalıp Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Kuzu Holding'ten Dev Yatırımlar

Kuzu holding, İzmir'in Çeşme, Urla ilçesinde villa ve rezidans projeleri, Çanakkale ile Eskisehir'de ise iki otel açmak için çalışma başlattı.

© Copyright 2016 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu bir 3DVisualEarth iştirakidir. | Her Hakkı Saklıdır.