Anayasa Krizinin Ardından Flaş Açıklamalar

Anayasa uzlaşma komisyonu 3'üncü toplantıda dağıldı. CHP masadan kalktı. "Tüm siyasi partileri masaya dönmeye ve çalışmalara devam etmeye çağırıyorum" diyen Davutoğlu'nun ardından bir çağrı da TBMM Başkanı'ndan geldi. Kahraman "4 parti başkanına çalışmaların kaldığı yerden devamı için çağrı yapıyorum." dedi.

Anayasa Krizinin Ardından Flaş Açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'na  katıldı

Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, CHP'nin Anayasa uzlaşma komisyonundan çekilmesini değerlendirdi.

Anayasa görüşmelerinde ön şart sunulmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Şu konu masada olsun ya da olmasın demedik. Bu nedenle dünkü gelişmeden sonra yaptığımız değerlendirmeyle bu çalışmaların devamı mahiyetinde AK Parti olarak ekibimizle birlikte komisyonda yer almaya devam edeceğimizi ifade ettik" dedi.

Özgürlükçü ve sivil bir anayasanın demokrasi için önemine işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir kez daha bütün siyasi partilere bu çalışmaların devamı yönünde çağrıda bulunuyorum ve ön şart olmaksızın her konunun konuşulabileceği bir çerçeveyi masada tutmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Meclis Başkanımızdan da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme yönünde iradesini sürdürmesini rica ediyorum.

Bir masa etrafında her türlü siyasi bir fikri tartışmak ve uzlaşı ile bir anayasayı siyasi ve sosyal hayatımıza kazandırmak hepimizin görevi. Yeni anayasa için ön şart öne sürmeden gayrt göstermeliyiz. Türkiye'de her şeyi konuşabilmeli, tartışabilmeliyiz."

Bir çağrı da TBMM Başkanı'ndan

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: 4 parti başkanına çalışmaların kaldığı yerden devamı için çağrı yapıyorum.

Kahraman, "CHP ek şartlar öne sürdü. CHP çözümde görev almayarak sorunun bir parçasıdır. Esasa geçilmeden toplantı sona erdi. Dört siyasi partinin sayın genel başkanlarına, yeni bir anayasa yapımı yönünde, çalışmaların kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bu çağrıya olumlu cevap vermesini temenni ediyorum. Çalışmalar, diğer üç partinin; Adalet ve Kalkınma Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile de devam edebilir" dedi. Milliyet

23 Mayıs 2017 Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre,ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Cam Fanusta Bahçe - Teraryum Nasıl Yapılır?

Cam fanusların, şişelerin ya da farklı formdaki cam kapların içinde küçük bir botanik evreni yaratmak mümkün. Giderek yaygınlaşan bitki besleme yöntemi teraryum (terrarium) nasıl yapılır? Teraryum ne şekilde yaşatılır?