Anayasa Krizinin Ardından Flaş Açıklamalar

Anayasa uzlaşma komisyonu 3'üncü toplantıda dağıldı. CHP masadan kalktı. "Tüm siyasi partileri masaya dönmeye ve çalışmalara devam etmeye çağırıyorum" diyen Davutoğlu'nun ardından bir çağrı da TBMM Başkanı'ndan geldi. Kahraman "4 parti başkanına çalışmaların kaldığı yerden devamı için çağrı yapıyorum." dedi.

Anayasa Krizinin Ardından Flaş Açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'na  katıldı

Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, CHP'nin Anayasa uzlaşma komisyonundan çekilmesini değerlendirdi.

Anayasa görüşmelerinde ön şart sunulmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Şu konu masada olsun ya da olmasın demedik. Bu nedenle dünkü gelişmeden sonra yaptığımız değerlendirmeyle bu çalışmaların devamı mahiyetinde AK Parti olarak ekibimizle birlikte komisyonda yer almaya devam edeceğimizi ifade ettik" dedi.

Özgürlükçü ve sivil bir anayasanın demokrasi için önemine işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir kez daha bütün siyasi partilere bu çalışmaların devamı yönünde çağrıda bulunuyorum ve ön şart olmaksızın her konunun konuşulabileceği bir çerçeveyi masada tutmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Meclis Başkanımızdan da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme yönünde iradesini sürdürmesini rica ediyorum.

Bir masa etrafında her türlü siyasi bir fikri tartışmak ve uzlaşı ile bir anayasayı siyasi ve sosyal hayatımıza kazandırmak hepimizin görevi. Yeni anayasa için ön şart öne sürmeden gayrt göstermeliyiz. Türkiye'de her şeyi konuşabilmeli, tartışabilmeliyiz."

Bir çağrı da TBMM Başkanı'ndan

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: 4 parti başkanına çalışmaların kaldığı yerden devamı için çağrı yapıyorum.

Kahraman, "CHP ek şartlar öne sürdü. CHP çözümde görev almayarak sorunun bir parçasıdır. Esasa geçilmeden toplantı sona erdi. Dört siyasi partinin sayın genel başkanlarına, yeni bir anayasa yapımı yönünde, çalışmaların kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bu çağrıya olumlu cevap vermesini temenni ediyorum. Çalışmalar, diğer üç partinin; Adalet ve Kalkınma Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile de devam edebilir" dedi. Milliyet

THY Yolculara Laptop Verecek

TÜRK Hava Yolları, ABD ve İngiltere'ye yapılan uçuşlarda uygulanan elektronik yasağının ardından yolculara dizüstü bilgisayar dağıtma kararı aldı.

Ekonomide Yeni Dönem Başlıyor!

Yeni hükümet modeli ile ekonomide reformlar başlıyor. Yıl sonuna kadar faiz, işsizlik ve enflasyon tek haneye düşecek, 40 yıl vadeli finansman hayata geçecek. Ayrıca kamu ürününde zam olmayacak.

EXPO Özelleştirme Kapsamına Alındı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın yeni bir sürece girdiğini belirterek, "Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor." dedi.

29 Nisan 2017 Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının güney, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Nisanın Son Haftası Borsa Kazandırdı!

Borsa İstanbul`da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,41 yükseldi. Bu hafta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 3,93, dolar/TL ise yüzde 2,63 değer kaybetti.

Kırgızistan'da Heyelan

Kırgızistan'ın güneyinde meydana gelen heyelanda 6 evin yıkıldığı, göçük altında kalan 24 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldığı bildirildi.

İkinci Elde Ayıplı Mala İlk Ceza

Bakımları yapılmıştır ilanı üzerine aldığı araç 4. gün yolda kalan tüketici dava açıp araç bedeli, tamir ve dava masraflarını geri aldı. İkinci el araç satışında ilk defa alınan karar emsal olacak.

AB'den Flaş Referandum Açıklaması!

Avrupa Birliği''nden yapılan açıklamada, 16 Nisan'da yapılan Anayasa Değişikliği referandumuyla ilgili 'Sonuçlara saygı duyuyoruz' denildi.

Ankara Valiliğinden 1 Mayıs Açıklaması

Ankara Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek kutlamalara katılacak vatandaşların poşet, çanta ve benzeri malzemelerle alanlara alınmayacağını açıkladı.