Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat sektörünün ülkenin marka değerini ihraç ettiğini ifade etti.

Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Yabancıya konut satışının 2016'da 10 milyar dolara ulaşması öngörülürken; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şunları söyledi:

“İnşaat sektörü olarak özellikle yakın coğrafyalarda olmak üzere, yurtdışındaki etkinliğimizi gün geçtikçe artırıyoruz. Yabancı yatırımcılar, yatırım seçenekleri arasında ülkemizden konut ve/veya ticari ünite alımını da her fırsatta değerlendiriyor. Bu noktada İstanbul bizim için marka değerini her geçen gün artıran önemli bir dünya şehri ve dünya markası. İstanbul’un marka olma sürecinde sektörün ortaya koyduğu markalı konutlar önemli ölçüde katkı sağlıyor. İnşaat sektörü olarak ülkemiz üzerinde ortaya koyduğumuz değeri ve marka değerini ihraç ediyoruz.”

10 milyar dolara çıkması bekleniyor

“Geldiğimiz bu noktada Mütekabiliyet Yasası’ndan bu yana sektör yabancıya satışlar noktasında önemli bir sınav verdi ve kısa bir süre içerisinde ürettiğimiz değerlerin ihracına başladık bugün yılsonu itibariyle 5 milyar dolara ulaşması beklenen, 2016’da ise 10 milyar dolara çıkması öngörülen bir değerden bahsediyoruz. Sektörün önemli bir ihracat kalemi ortaya koyduğunu söylersek yanılmış olmayız. Açıkçası biz Dumankaya olarak kendimizi bir ihracatçı olarak görüyor ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunduğumuza inanıyoruz. Elbette karar vericilerin bu algıyı fark etmesi ve ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörümüzün ihracat teşviklerinden yararlanması noktasında planlamalarının olduğunu ifade etmeleri bizim açımızdan oldukça olumlu bir sonuç. Bu çalışmaların nihayete ermesi inşaat sektörünü ve ekonomiye yaptığı katkıyı da bir üst noktaya taşıyacaktır.”

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

Döviz bozduran ‘EV’de kazanacak

DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel, hükümetin dolar bozdurma kampanyasına yüzde 2.5 indirimle katıldıklarını belirterek, dövizini bozduranların 3 defa kazançlı çıkacağını söyledi.

The Mandarins Acıbadem’de yaşama değer katan artılar

Çağdaş teknolojilerle hayatı kolaylaştıran The Mandarins Acıbadem, odadan odaya ses geçirmeyen ekstra ses yalıtımlı duvarlardan merkezi süpürge sistemine, duvara entegre USB girişlerinden su arıtma sistemine kadar küçük detaylarla yaşama artı değerler katıyor.

Ege Yapı’dan Türk Lirası‘na Destek

Gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden Ege Yapı, Türk Lirasının değer kazanması adına başlatılan kampanyaya etkin bir şekilde destek olacağını açıkladı.

ERA Gayrimenkul, Resim Sergisine Sponsor Oldu

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, 7-9 Aralık 2016 tarihlerinde geliri “Omurilik Felçlileri Derneği”ne bağışlanacak olan “Hayat Yaşamak İçin Tasarlandı” isimli resim sergisine sponsor oldu.

Okkalar İnşaat İki Dev Projeyi Teslim Etti

Okkalar İnşaat, 2015 yılında başladığı ve toplamda 75 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen, 53 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Arma Park ve Arma Liva projeleri kapsamında toplamda 252 daireyi ev sahiplerine teslim etti.

© Copyright 2016 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu bir 3DVisualEarth iştirakidir. | Her Hakkı Saklıdır.