Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat sektörünün ülkenin marka değerini ihraç ettiğini ifade etti.

Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Yabancıya konut satışının 2016'da 10 milyar dolara ulaşması öngörülürken; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şunları söyledi:

“İnşaat sektörü olarak özellikle yakın coğrafyalarda olmak üzere, yurtdışındaki etkinliğimizi gün geçtikçe artırıyoruz. Yabancı yatırımcılar, yatırım seçenekleri arasında ülkemizden konut ve/veya ticari ünite alımını da her fırsatta değerlendiriyor. Bu noktada İstanbul bizim için marka değerini her geçen gün artıran önemli bir dünya şehri ve dünya markası. İstanbul’un marka olma sürecinde sektörün ortaya koyduğu markalı konutlar önemli ölçüde katkı sağlıyor. İnşaat sektörü olarak ülkemiz üzerinde ortaya koyduğumuz değeri ve marka değerini ihraç ediyoruz.”

10 milyar dolara çıkması bekleniyor

“Geldiğimiz bu noktada Mütekabiliyet Yasası’ndan bu yana sektör yabancıya satışlar noktasında önemli bir sınav verdi ve kısa bir süre içerisinde ürettiğimiz değerlerin ihracına başladık bugün yılsonu itibariyle 5 milyar dolara ulaşması beklenen, 2016’da ise 10 milyar dolara çıkması öngörülen bir değerden bahsediyoruz. Sektörün önemli bir ihracat kalemi ortaya koyduğunu söylersek yanılmış olmayız. Açıkçası biz Dumankaya olarak kendimizi bir ihracatçı olarak görüyor ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunduğumuza inanıyoruz. Elbette karar vericilerin bu algıyı fark etmesi ve ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörümüzün ihracat teşviklerinden yararlanması noktasında planlamalarının olduğunu ifade etmeleri bizim açımızdan oldukça olumlu bir sonuç. Bu çalışmaların nihayete ermesi inşaat sektörünü ve ekonomiye yaptığı katkıyı da bir üst noktaya taşıyacaktır.”

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

'Yurtdışında Lobi Yapmalıyız'

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Gayrimenkul: Büyümenin Yeni Yönü’ başlıklı oturumda konuşma yapan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; “Ülkemizi tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle daha çok tanıtmalıyız” dedi.

Rönesans’ın Pusula'sına TİSK’ten Özel Ödül

“TİSK 2016 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kapsamında verilen GAN (Küresel Çıraklık Ağı) Türkiye Özel Ödülü’ne bu yıl, Rönesans Eğitim Vakfı çatısı altında düzenlenen ve Rönesans Holding bünyesinde iş imkânı sağlayan sosyal sorumluluk projesi “Genç Keşif Programı, Pusula” layık görüldü.

Mehmet Şimşek iş dünyası ile buluştu

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, DKY İnşaat'ın sponsorluğunda düzenlenen yemekte iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi.

Nef, EBRD ile ortak gayrimenkul geliştirecek

Gayrimenkul sektörüne getirdiği yeni ve farklı tasarımlarla adından sıkça söz ettiren Nef, gayrimenkul geliştirmek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile güç birliğine gitti.

Dap Yapı Yüzde 25 Çadır İndirimi Yaptı

Validebağ’daki lüks konut projesini yoğun talep nedeniyle çadırda satışa çıkaran Dap Yapı, ‘büyük indirim’ kampanyasını başlattı. Şirket, toplam 321 ünitede % 25 indirim yapacak.

Dev Banka Yurt’a Geldi, Ev’e Girdi!

65 ülkenin üyesi olduğu dev banka Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye’de Nef ile ortak olarak gayrimenkul sektörüne girdi. 120 milyon dolar sermaye koyan iki ortak orta sınıfa yönelik 6 konut projesi ve 7 öğrenci yurdu inşa edecek.