Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat sektörünün ülkenin marka değerini ihraç ettiğini ifade etti.

Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Yabancıya konut satışının 2016'da 10 milyar dolara ulaşması öngörülürken; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şunları söyledi:

“İnşaat sektörü olarak özellikle yakın coğrafyalarda olmak üzere, yurtdışındaki etkinliğimizi gün geçtikçe artırıyoruz. Yabancı yatırımcılar, yatırım seçenekleri arasında ülkemizden konut ve/veya ticari ünite alımını da her fırsatta değerlendiriyor. Bu noktada İstanbul bizim için marka değerini her geçen gün artıran önemli bir dünya şehri ve dünya markası. İstanbul’un marka olma sürecinde sektörün ortaya koyduğu markalı konutlar önemli ölçüde katkı sağlıyor. İnşaat sektörü olarak ülkemiz üzerinde ortaya koyduğumuz değeri ve marka değerini ihraç ediyoruz.”

10 milyar dolara çıkması bekleniyor

“Geldiğimiz bu noktada Mütekabiliyet Yasası’ndan bu yana sektör yabancıya satışlar noktasında önemli bir sınav verdi ve kısa bir süre içerisinde ürettiğimiz değerlerin ihracına başladık bugün yılsonu itibariyle 5 milyar dolara ulaşması beklenen, 2016’da ise 10 milyar dolara çıkması öngörülen bir değerden bahsediyoruz. Sektörün önemli bir ihracat kalemi ortaya koyduğunu söylersek yanılmış olmayız. Açıkçası biz Dumankaya olarak kendimizi bir ihracatçı olarak görüyor ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunduğumuza inanıyoruz. Elbette karar vericilerin bu algıyı fark etmesi ve ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörümüzün ihracat teşviklerinden yararlanması noktasında planlamalarının olduğunu ifade etmeleri bizim açımızdan oldukça olumlu bir sonuç. Bu çalışmaların nihayete ermesi inşaat sektörünü ve ekonomiye yaptığı katkıyı da bir üst noktaya taşıyacaktır.”

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

GYODER’in Stratejik İletişim Danışmanı GTC Oldu

18 yıldır Ankara ve İstanbul’da stratejik iletişim danışmanlığı ve devletle ilişkiler konularında hizmet veren GTC İletişim Danışmanlığı, Türkiye Gayrimenkul Platformu GYODER’i (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) müşteri portföyüne ekledi.

Krediye ulaşım kolaylaştırılmalı

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, ekonomik sıkıntının yaşandığı bu günlerde, banka kredilerinde yapılacak olan düzenlemelerin, ekonomiye can vereceğini söyledi.

Trafikte inşaat çilesine son

Dünyanın önde gelen kalıp ve iskele üreticilerinden Doka, yeni ürünlerini 5. İskele Kalıp Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Kuzu Holding'ten Dev Yatırımlar

Kuzu holding, İzmir'in Çeşme, Urla ilçesinde villa ve rezidans projeleri, Çanakkale ile Eskisehir'de ise iki otel açmak için çalışma başlattı.

© Copyright 2016 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu bir 3DVisualEarth iştirakidir. | Her Hakkı Saklıdır.