Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı.

Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Gayrimenkul anlamında son yıllarda meydana gelen gelişmeler Türkiye’de yabancı yatırımını cazip kılıyor. Biz de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehir var

Türkiye’yi yabancı yatırımı için cazip kılan başlıca nokta Türk insanının son yıllarda gelir seviyesinin sürekli artması olarak öne çıkıyor. Bu da vatandaşların yeni oturum alanlarına yönelmesine ve konut satışlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. Bununla birlikte bir deprem ülkesi olan Türkiye’deki yapı stoğunun yüzde 80’inin yeni yönetmeliklere uygun olarak hayata geçirilmesi bu ihtiyacı özellikle şehir merkezlerinde destekleyecek bir olgu. Sadece İstanbul değil, Türkiye’de nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehrin bulunması gayrimenkul sektörü için yabancı yatırımcıyı kendisine çekecek başlıca etkenler arasında bulunuyor.

Mütekabiliyet’e yenileme lazım

Hepsi bir olarak düşünüldüğünde şu anda toplam konut satışları içerisinde yüzde 2’lik payla 4.5 milyar dolar olarak gelişen yabancının Türkiye’deki konut edinim rakamının gelecek yıllarda 20 milyar dolara kadar ulaşabileceğini öngörüyoruz. Bu tabiki de şimdiye kadar 3 yıllık dönemde bu noktaya bizi başarıyla getiren Mütekabiliyet Yasası’nın güncel gelişmeler ışığında ‘konut satın alana vatandaşlık ya da oturum hakkı’ gibi verilecek yeni teşviklerle yenilenmesinin de büyük etkisi olacağını düşünüyorum.

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

Ortadoğu Grup'da, Türkiye için Türk Lirası dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dövizlerinizi Türk lirasına çevirin' çağrısı üzerine Türkiye ekonomisine destek vermek isteyen Ortadoğu Grup, Türkiye'nin en büyük aile oteli Wome Deluxe'te, sadece Türk lirası ile satış yapacağını açıkladı.

Döviz bozduran ‘EV’de kazanacak

DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel, hükümetin dolar bozdurma kampanyasına yüzde 2.5 indirimle katıldıklarını belirterek, dövizini bozduranların 3 defa kazançlı çıkacağını söyledi.

The Mandarins Acıbadem’de yaşama değer katan artılar

Çağdaş teknolojilerle hayatı kolaylaştıran The Mandarins Acıbadem, odadan odaya ses geçirmeyen ekstra ses yalıtımlı duvarlardan merkezi süpürge sistemine, duvara entegre USB girişlerinden su arıtma sistemine kadar küçük detaylarla yaşama artı değerler katıyor.

Ege Yapı’dan Türk Lirası‘na Destek

Gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden Ege Yapı, Türk Lirasının değer kazanması adına başlatılan kampanyaya etkin bir şekilde destek olacağını açıkladı.

ERA Gayrimenkul, Resim Sergisine Sponsor Oldu

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, 7-9 Aralık 2016 tarihlerinde geliri “Omurilik Felçlileri Derneği”ne bağışlanacak olan “Hayat Yaşamak İçin Tasarlandı” isimli resim sergisine sponsor oldu.

© Copyright 2016 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu bir 3DVisualEarth iştirakidir. | Her Hakkı Saklıdır.