Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı.

Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Gayrimenkul anlamında son yıllarda meydana gelen gelişmeler Türkiye’de yabancı yatırımını cazip kılıyor. Biz de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehir var

Türkiye’yi yabancı yatırımı için cazip kılan başlıca nokta Türk insanının son yıllarda gelir seviyesinin sürekli artması olarak öne çıkıyor. Bu da vatandaşların yeni oturum alanlarına yönelmesine ve konut satışlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. Bununla birlikte bir deprem ülkesi olan Türkiye’deki yapı stoğunun yüzde 80’inin yeni yönetmeliklere uygun olarak hayata geçirilmesi bu ihtiyacı özellikle şehir merkezlerinde destekleyecek bir olgu. Sadece İstanbul değil, Türkiye’de nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehrin bulunması gayrimenkul sektörü için yabancı yatırımcıyı kendisine çekecek başlıca etkenler arasında bulunuyor.

Mütekabiliyet’e yenileme lazım

Hepsi bir olarak düşünüldüğünde şu anda toplam konut satışları içerisinde yüzde 2’lik payla 4.5 milyar dolar olarak gelişen yabancının Türkiye’deki konut edinim rakamının gelecek yıllarda 20 milyar dolara kadar ulaşabileceğini öngörüyoruz. Bu tabiki de şimdiye kadar 3 yıllık dönemde bu noktaya bizi başarıyla getiren Mütekabiliyet Yasası’nın güncel gelişmeler ışığında ‘konut satın alana vatandaşlık ya da oturum hakkı’ gibi verilecek yeni teşviklerle yenilenmesinin de büyük etkisi olacağını düşünüyorum.

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

'Yurtdışında Lobi Yapmalıyız'

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Gayrimenkul: Büyümenin Yeni Yönü’ başlıklı oturumda konuşma yapan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; “Ülkemizi tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle daha çok tanıtmalıyız” dedi.

Rönesans’ın Pusula'sına TİSK’ten Özel Ödül

“TİSK 2016 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kapsamında verilen GAN (Küresel Çıraklık Ağı) Türkiye Özel Ödülü’ne bu yıl, Rönesans Eğitim Vakfı çatısı altında düzenlenen ve Rönesans Holding bünyesinde iş imkânı sağlayan sosyal sorumluluk projesi “Genç Keşif Programı, Pusula” layık görüldü.

Mehmet Şimşek iş dünyası ile buluştu

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, DKY İnşaat'ın sponsorluğunda düzenlenen yemekte iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi.

Nef, EBRD ile ortak gayrimenkul geliştirecek

Gayrimenkul sektörüne getirdiği yeni ve farklı tasarımlarla adından sıkça söz ettiren Nef, gayrimenkul geliştirmek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile güç birliğine gitti.

Dap Yapı Yüzde 25 Çadır İndirimi Yaptı

Validebağ’daki lüks konut projesini yoğun talep nedeniyle çadırda satışa çıkaran Dap Yapı, ‘büyük indirim’ kampanyasını başlattı. Şirket, toplam 321 ünitede % 25 indirim yapacak.

Dev Banka Yurt’a Geldi, Ev’e Girdi!

65 ülkenin üyesi olduğu dev banka Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye’de Nef ile ortak olarak gayrimenkul sektörüne girdi. 120 milyon dolar sermaye koyan iki ortak orta sınıfa yönelik 6 konut projesi ve 7 öğrenci yurdu inşa edecek.