Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı.

Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Gayrimenkul anlamında son yıllarda meydana gelen gelişmeler Türkiye’de yabancı yatırımını cazip kılıyor. Biz de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehir var

Türkiye’yi yabancı yatırımı için cazip kılan başlıca nokta Türk insanının son yıllarda gelir seviyesinin sürekli artması olarak öne çıkıyor. Bu da vatandaşların yeni oturum alanlarına yönelmesine ve konut satışlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. Bununla birlikte bir deprem ülkesi olan Türkiye’deki yapı stoğunun yüzde 80’inin yeni yönetmeliklere uygun olarak hayata geçirilmesi bu ihtiyacı özellikle şehir merkezlerinde destekleyecek bir olgu. Sadece İstanbul değil, Türkiye’de nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehrin bulunması gayrimenkul sektörü için yabancı yatırımcıyı kendisine çekecek başlıca etkenler arasında bulunuyor.

Mütekabiliyet’e yenileme lazım

Hepsi bir olarak düşünüldüğünde şu anda toplam konut satışları içerisinde yüzde 2’lik payla 4.5 milyar dolar olarak gelişen yabancının Türkiye’deki konut edinim rakamının gelecek yıllarda 20 milyar dolara kadar ulaşabileceğini öngörüyoruz. Bu tabiki de şimdiye kadar 3 yıllık dönemde bu noktaya bizi başarıyla getiren Mütekabiliyet Yasası’nın güncel gelişmeler ışığında ‘konut satın alana vatandaşlık ya da oturum hakkı’ gibi verilecek yeni teşviklerle yenilenmesinin de büyük etkisi olacağını düşünüyorum.

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

İnşaatlarda 6 günlük kalıp işini 2 güne indirdi

Uluslararası birçok dev projeye imza atan URTİM, yeni geliştirdiği 6 farklı sistemle kalıp ve iskele sektöründe adeta devrim yarattı. Bu ürünleri kullanan firmalar 6 gün süren kalıp işini 2 güne indiriyor, yüzde 33 oranında işçilikten kazanıyor.

Vekon, sektörde müşteri odaklı çözümleriyle dikkat çekiyor

TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 40. Yapı Fuarı’na katılan Vekon, yeniliklerini sektör profesyonelleri ile paylaştı. Müşteri bazlı çözümleriyle sektörde dikkat çeken Vekon, 90’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Ontan’dan 2017’de Yatırım Atağı

Türkiye’nin yanı sıra Afrika’dan Rusya’ya kadar dünyanın birçok ülkesinde önemli projelere imza atan İzmir merkezli Ontan Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öktem, istihdamı artırmak ve büyümek için 2017’de yatırım yapmaya ve iş geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Türkiye’nin simgesi köprü ve viyadük projelerinde DOKA tecrübesi

DOKA’nın sunduğu özel çözümlerle, dünyanın en uzun ikinci köprüsü Osmangazi’nin, Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü Nissibi’nin ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nin 70 metre ile ikinci en yüksek viyadüğünün inşaatları en hızlı ve en güvenli şekilde gerçekleştirildi.