Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı.

Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Gayrimenkul anlamında son yıllarda meydana gelen gelişmeler Türkiye’de yabancı yatırımını cazip kılıyor. Biz de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehir var

Türkiye’yi yabancı yatırımı için cazip kılan başlıca nokta Türk insanının son yıllarda gelir seviyesinin sürekli artması olarak öne çıkıyor. Bu da vatandaşların yeni oturum alanlarına yönelmesine ve konut satışlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. Bununla birlikte bir deprem ülkesi olan Türkiye’deki yapı stoğunun yüzde 80’inin yeni yönetmeliklere uygun olarak hayata geçirilmesi bu ihtiyacı özellikle şehir merkezlerinde destekleyecek bir olgu. Sadece İstanbul değil, Türkiye’de nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehrin bulunması gayrimenkul sektörü için yabancı yatırımcıyı kendisine çekecek başlıca etkenler arasında bulunuyor.

Mütekabiliyet’e yenileme lazım

Hepsi bir olarak düşünüldüğünde şu anda toplam konut satışları içerisinde yüzde 2’lik payla 4.5 milyar dolar olarak gelişen yabancının Türkiye’deki konut edinim rakamının gelecek yıllarda 20 milyar dolara kadar ulaşabileceğini öngörüyoruz. Bu tabiki de şimdiye kadar 3 yıllık dönemde bu noktaya bizi başarıyla getiren Mütekabiliyet Yasası’nın güncel gelişmeler ışığında ‘konut satın alana vatandaşlık ya da oturum hakkı’ gibi verilecek yeni teşviklerle yenilenmesinin de büyük etkisi olacağını düşünüyorum.

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

GYODER’in Stratejik İletişim Danışmanı GTC Oldu

18 yıldır Ankara ve İstanbul’da stratejik iletişim danışmanlığı ve devletle ilişkiler konularında hizmet veren GTC İletişim Danışmanlığı, Türkiye Gayrimenkul Platformu GYODER’i (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) müşteri portföyüne ekledi.

Krediye ulaşım kolaylaştırılmalı

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, ekonomik sıkıntının yaşandığı bu günlerde, banka kredilerinde yapılacak olan düzenlemelerin, ekonomiye can vereceğini söyledi.

Trafikte inşaat çilesine son

Dünyanın önde gelen kalıp ve iskele üreticilerinden Doka, yeni ürünlerini 5. İskele Kalıp Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Kuzu Holding'ten Dev Yatırımlar

Kuzu holding, İzmir'in Çeşme, Urla ilçesinde villa ve rezidans projeleri, Çanakkale ile Eskisehir'de ise iki otel açmak için çalışma başlattı.

© Copyright 2016 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu bir 3DVisualEarth iştirakidir. | Her Hakkı Saklıdır.