Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı.

Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Gayrimenkul anlamında son yıllarda meydana gelen gelişmeler Türkiye’de yabancı yatırımını cazip kılıyor. Biz de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehir var

Türkiye’yi yabancı yatırımı için cazip kılan başlıca nokta Türk insanının son yıllarda gelir seviyesinin sürekli artması olarak öne çıkıyor. Bu da vatandaşların yeni oturum alanlarına yönelmesine ve konut satışlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. Bununla birlikte bir deprem ülkesi olan Türkiye’deki yapı stoğunun yüzde 80’inin yeni yönetmeliklere uygun olarak hayata geçirilmesi bu ihtiyacı özellikle şehir merkezlerinde destekleyecek bir olgu. Sadece İstanbul değil, Türkiye’de nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehrin bulunması gayrimenkul sektörü için yabancı yatırımcıyı kendisine çekecek başlıca etkenler arasında bulunuyor.

Mütekabiliyet’e yenileme lazım

Hepsi bir olarak düşünüldüğünde şu anda toplam konut satışları içerisinde yüzde 2’lik payla 4.5 milyar dolar olarak gelişen yabancının Türkiye’deki konut edinim rakamının gelecek yıllarda 20 milyar dolara kadar ulaşabileceğini öngörüyoruz. Bu tabiki de şimdiye kadar 3 yıllık dönemde bu noktaya bizi başarıyla getiren Mütekabiliyet Yasası’nın güncel gelişmeler ışığında ‘konut satın alana vatandaşlık ya da oturum hakkı’ gibi verilecek yeni teşviklerle yenilenmesinin de büyük etkisi olacağını düşünüyorum.

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

Akçansa’nın 2016 Cirosu 1 Milyar 461 Milyon TL Oldu

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2016 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin 2016 yılındaki satış geliri 1 milyar 461 milyon TL, dönem kârı ise 287 milyon TL olarak gerçekleşti.

Aşçıoğlu’ndan 3 Projeye 245 Milyon Dolar Yatırım

SelenIum markalı lüks konut projeleriyle faaliyet gösteren Aşçıoğlu Grubu, 50'nci yılı olan 2017'de toplam 245 milyon dolarlık yatırımla Sarıyer, Ataköy ve Merter'de yeni projeler inşa etmeye hazırlanıyor.

Demir İnşaat Dev Seferberliğe Katılıyor

Gayrimenkul sektöründe 32 yıllık tecrübeye sahip Demir İnşaat, GYODER tarafından “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” sloganıyla başlatılan 20 yıl vadeli konut seferberliğine Demir Romance, Ayışığı Butik ve Demir La Vida projeleri ile katılıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez yatırımcıları 240 ay vadeli konut satışıyla tanıştıran kampanyaya “Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye” diyerek destek veren Demir İnşaat, 3 projesinde de yüzde 0,45 vade oranı ile 120 ay, yüzde 0,79 ile 240 ay vade imkânı sunuyor.

İbrahim Demirel İnşaat TÜYAP Fuar'ında

Adana'da 16-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek inşaat fuarı için geriye sayım başlarken, İbrahim Demirel İnşaat da fuardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Metal Yapı Konut 3 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektöründeki 37 yıllık tecrübesiyle İstanbul’da birçok önemli projeye imza atan Metal Yapı Konut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, istihdam seferberliği çağrısına destek olacağını açıkladı.