TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki haberlere TOKİ'den açıklama geldi.

TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen, ülkemizin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü, FETÖ silahlı terör örgütüne bağlı cuntanın hain darbe teşebbüsünün ardından, 19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki özensiz, sorumsuz ve gazetecilik etiğine uymayan haber ve köşe yazısı üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’ün 19 Temmuz tarihli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan… En övünerek anlattığı toplumsal dönüşüm projelerini yapan yer TOKİ... İddiaya göre darbe planı orada hazırlanmış” şeklindeki köşe yazısı ile yine aynı tarihli Karar Gazetesi’nin 14. sayfasında “TOKİ’de plan muhafız alayında silahlandırma” başlıklı haber kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olabilecek, Kurumun imajına zarar verecek bir şekilde kaleme alınmıştır.

Darbecilerin ifadelerine dayandırılarak yapılan haberlerin kaynağında; “… TİM komutanı Sezgin Güney’in yanına TOKİ’deki evine gittik.” ifadesi, bahse konu köşe yazısı ile haberin başlığında tamamen farklı algılamalara yol açabilecek sorumsuz bir anlayışla sunulmuştur.

Vatandaşlarımıza bir dost eli yaklaşımıyla hizmet eden, onları nitelikli konut sahibi yapmak, kaliteli yaşam alanları oluşturmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir marka olan Kurumumuz hakkında, Yüce Milletimizin önünde soru işareti yaratacak şekilde yapılan sorumsuz, özensiz yayınları kınıyor, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirterek, vatandaşlarımızın bu tip yayınlara itibar etmemelerini önemle arz ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Toki Haberleri

Toki Kategorisindeki diğer haberler

Bakan Elvan’dan Emeklilere TOKİ Müjdesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, emeklilere düşük bedelle ev sözünün arkasında olduklarını belirterek, Mersin merkez ve ilçelerde tahsisi yapılan arsalara TOKİ’nin yapacağı konut inşaatlarının yüzde 20’si tamamlandığında talep toplamaya başlayacaklarını söyledi.

Hani’ye 50 Milyonluk Yatırım

Diyarbakır’ın Hani ilçesine kayyum olarak atandığı günden bu yana kenti yeniden inşa eden Şaban Arda Yazıcı, toplam 50 milyon liralık iki yeni projeye imza attı.

Malatya'nın Yeni Stadı Gün Sayıyor!

TOKİ tarafından temeli 2012 yılında atılmasına rağmen işi alan yüklenici firmanın taahhütlerini yerine getiremediği için ikinci bir ihaleyle yeni bir yüklenici firmaya ihale edilen Malatya’nın yeni stadyumu görücüye çıkacağı günü bekliyor.

Denizli'de 18 Bin 332 Konut Yapılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı toplantıda, il genelinde yapılacak konut projelerini açıkladı.