TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki haberlere TOKİ'den açıklama geldi.

TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen, ülkemizin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü, FETÖ silahlı terör örgütüne bağlı cuntanın hain darbe teşebbüsünün ardından, 19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki özensiz, sorumsuz ve gazetecilik etiğine uymayan haber ve köşe yazısı üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’ün 19 Temmuz tarihli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan… En övünerek anlattığı toplumsal dönüşüm projelerini yapan yer TOKİ... İddiaya göre darbe planı orada hazırlanmış” şeklindeki köşe yazısı ile yine aynı tarihli Karar Gazetesi’nin 14. sayfasında “TOKİ’de plan muhafız alayında silahlandırma” başlıklı haber kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olabilecek, Kurumun imajına zarar verecek bir şekilde kaleme alınmıştır.

Darbecilerin ifadelerine dayandırılarak yapılan haberlerin kaynağında; “… TİM komutanı Sezgin Güney’in yanına TOKİ’deki evine gittik.” ifadesi, bahse konu köşe yazısı ile haberin başlığında tamamen farklı algılamalara yol açabilecek sorumsuz bir anlayışla sunulmuştur.

Vatandaşlarımıza bir dost eli yaklaşımıyla hizmet eden, onları nitelikli konut sahibi yapmak, kaliteli yaşam alanları oluşturmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir marka olan Kurumumuz hakkında, Yüce Milletimizin önünde soru işareti yaratacak şekilde yapılan sorumsuz, özensiz yayınları kınıyor, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirterek, vatandaşlarımızın bu tip yayınlara itibar etmemelerini önemle arz ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Toki Haberleri

Toki Kategorisindeki diğer haberler

Bakan Özhaseki Cizre'de İncelemelerde Bulundu

Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör mağduru aileler için TOKİ’nin yapmış olduğu yeni konut inşaatı ve Dicle Nehri kenarındaki park çalışmalarını yerinde inceledi.

İstanbul Gaziosmanpaşa’ya 796 Konut 13 Dükkân

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri 1. Etabında inşa edilecek 796 konut ile 13 dükkânın ihalesi yapıldı.

TOKİ’den Elazığ’a 363 Emekli Konutu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Elazığ’ın Merkez İlçesi Bizmişen-Aşağı Holpenk Mahallesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında inşa edilecek toplam 363 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Süleymanpaşa Konutları Teslimata Hazır

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel, TOKİ Süleymanpaşa 408 Konutluk Sosyal Proje Evlerinin teslimatının 4 Mayıs Perşembe günü yapılacağını bildirdi.