TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki haberlere TOKİ'den açıklama geldi.

TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen, ülkemizin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü, FETÖ silahlı terör örgütüne bağlı cuntanın hain darbe teşebbüsünün ardından, 19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki özensiz, sorumsuz ve gazetecilik etiğine uymayan haber ve köşe yazısı üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’ün 19 Temmuz tarihli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan… En övünerek anlattığı toplumsal dönüşüm projelerini yapan yer TOKİ... İddiaya göre darbe planı orada hazırlanmış” şeklindeki köşe yazısı ile yine aynı tarihli Karar Gazetesi’nin 14. sayfasında “TOKİ’de plan muhafız alayında silahlandırma” başlıklı haber kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olabilecek, Kurumun imajına zarar verecek bir şekilde kaleme alınmıştır.

Darbecilerin ifadelerine dayandırılarak yapılan haberlerin kaynağında; “… TİM komutanı Sezgin Güney’in yanına TOKİ’deki evine gittik.” ifadesi, bahse konu köşe yazısı ile haberin başlığında tamamen farklı algılamalara yol açabilecek sorumsuz bir anlayışla sunulmuştur.

Vatandaşlarımıza bir dost eli yaklaşımıyla hizmet eden, onları nitelikli konut sahibi yapmak, kaliteli yaşam alanları oluşturmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir marka olan Kurumumuz hakkında, Yüce Milletimizin önünde soru işareti yaratacak şekilde yapılan sorumsuz, özensiz yayınları kınıyor, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirterek, vatandaşlarımızın bu tip yayınlara itibar etmemelerini önemle arz ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Toki Haberleri

Toki Kategorisindeki diğer haberler

Emekliler Derneği Başkanı Bulut’tan TOKİ Açıklaması

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Aydınlıkevler’in üst tarafından yapılacak olan konutların yerlerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 9 Milyon TL bedelle mal sahiplerinden satın alındığını, satın alma bedellerinin bankaya yatırıldığını ve ödemelerin başladığını açıkladı.

Toki Hiçbir İşini Döviz İle Yapmıyor

TOKİ Başkanı Turan, İdarenin bütün çalışmalarında Türk lirasını kullandıklarını belirterek, "Hiçbir işimizi döviz ile yapmıyoruz. Yüzde yüz milliyiz" dedi.

TOKİ'den Karahayıt'ta termal turizme katkı

TOKİ Başkanı Turan, "Karahayıt'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaptığımız sosyal konut ve tesislerle bölge, termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmeye başladı" dedi.

© Copyright 2016 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu bir 3DVisualEarth iştirakidir. | Her Hakkı Saklıdır.