TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki haberlere TOKİ'den açıklama geldi.

TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen, ülkemizin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü, FETÖ silahlı terör örgütüne bağlı cuntanın hain darbe teşebbüsünün ardından, 19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki özensiz, sorumsuz ve gazetecilik etiğine uymayan haber ve köşe yazısı üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’ün 19 Temmuz tarihli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan… En övünerek anlattığı toplumsal dönüşüm projelerini yapan yer TOKİ... İddiaya göre darbe planı orada hazırlanmış” şeklindeki köşe yazısı ile yine aynı tarihli Karar Gazetesi’nin 14. sayfasında “TOKİ’de plan muhafız alayında silahlandırma” başlıklı haber kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olabilecek, Kurumun imajına zarar verecek bir şekilde kaleme alınmıştır.

Darbecilerin ifadelerine dayandırılarak yapılan haberlerin kaynağında; “… TİM komutanı Sezgin Güney’in yanına TOKİ’deki evine gittik.” ifadesi, bahse konu köşe yazısı ile haberin başlığında tamamen farklı algılamalara yol açabilecek sorumsuz bir anlayışla sunulmuştur.

Vatandaşlarımıza bir dost eli yaklaşımıyla hizmet eden, onları nitelikli konut sahibi yapmak, kaliteli yaşam alanları oluşturmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir marka olan Kurumumuz hakkında, Yüce Milletimizin önünde soru işareti yaratacak şekilde yapılan sorumsuz, özensiz yayınları kınıyor, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirterek, vatandaşlarımızın bu tip yayınlara itibar etmemelerini önemle arz ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Toki Haberleri

Toki Kategorisindeki diğer haberler

Türkiye’nin En Büyük Konut Projesi

Sosyal konut alanında uygulaması tek seferde gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin en büyük konut projesi’ olarak adlandırılan Gaziantep’teki “Kuzey Şehir”de inşaatlar yükseliyor. Projenin yaklaşık yüzde 10’u tamamlandı.

TOKİ Küçükçekmece Arazisine 5 Teklif!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde yer alan arsası için ihale sürecinin ilk aşaması tamamlandı. TOKİ Küçükçekmece arazisine 5 firmadan teklif geldi.

Osmaneli TOKİ Konut Ve İş Yeri Projesinde İmzalar Atıldı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in girişimleriyle İstanbul Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile bir süredir devam eden bir dizi görüşmeler neticesinde Osmaneli’nin merkezine yeni bir soluk getirecek konut ve ticaret projesinde imzalar atıldı.

266 Liraya Aidat Öder Gibi Ev Fırsatı!

TOKİ, dar ve orta gelirlilere özel 3 bin 150 konutu aidat öder gibi alma fırsatı sunacak. 226 liradan başlayan taksitlerle satışa çıkacak olan konutlar, 57 ilde bulunuyor.