Anayasa Krizinin Ardından Flaş Açıklamalar

Anayasa uzlaşma komisyonu 3'üncü toplantıda dağıldı. CHP masadan kalktı. "Tüm siyasi partileri masaya dönmeye ve çalışmalara devam etmeye çağırıyorum" diyen Davutoğlu'nun ardından bir çağrı da TBMM Başkanı'ndan geldi. Kahraman "4 parti başkanına çalışmaların kaldığı yerden devamı için çağrı yapıyorum." dedi.

Anayasa Krizinin Ardından Flaş Açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'na  katıldı

Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, CHP'nin Anayasa uzlaşma komisyonundan çekilmesini değerlendirdi.

Anayasa görüşmelerinde ön şart sunulmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Şu konu masada olsun ya da olmasın demedik. Bu nedenle dünkü gelişmeden sonra yaptığımız değerlendirmeyle bu çalışmaların devamı mahiyetinde AK Parti olarak ekibimizle birlikte komisyonda yer almaya devam edeceğimizi ifade ettik" dedi.

Özgürlükçü ve sivil bir anayasanın demokrasi için önemine işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir kez daha bütün siyasi partilere bu çalışmaların devamı yönünde çağrıda bulunuyorum ve ön şart olmaksızın her konunun konuşulabileceği bir çerçeveyi masada tutmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Meclis Başkanımızdan da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme yönünde iradesini sürdürmesini rica ediyorum.

Bir masa etrafında her türlü siyasi bir fikri tartışmak ve uzlaşı ile bir anayasayı siyasi ve sosyal hayatımıza kazandırmak hepimizin görevi. Yeni anayasa için ön şart öne sürmeden gayrt göstermeliyiz. Türkiye'de her şeyi konuşabilmeli, tartışabilmeliyiz."

Bir çağrı da TBMM Başkanı'ndan

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: 4 parti başkanına çalışmaların kaldığı yerden devamı için çağrı yapıyorum.

Kahraman, "CHP ek şartlar öne sürdü. CHP çözümde görev almayarak sorunun bir parçasıdır. Esasa geçilmeden toplantı sona erdi. Dört siyasi partinin sayın genel başkanlarına, yeni bir anayasa yapımı yönünde, çalışmaların kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bu çağrıya olumlu cevap vermesini temenni ediyorum. Çalışmalar, diğer üç partinin; Adalet ve Kalkınma Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile de devam edebilir" dedi. Milliyet

3 Yeni Havalimanı Geliyor!

Havalimanı olmayan Karaman, Yozgat, Bayburt ve Gümüşhane'ye havalimanı yapılması planlanıyor. Yozgat ve Karaman'a kendine ait, Gümüşhane ile Bayburt'a ise ortak havalimanı geliyor.

Rahatsız Eden Robot Arkadaşlar İster misiniz?

İngiltere'de yaşayan bir tasarımcının ürettiği robotlar, yakın ilişkideki bazı istenmeyen davranış kalıplarını tekrarlıyor. Rahatsız eden bu robotların, gerçek arkadaşların yerini tutup tutmayacağı inceleniyor.

Geleceğin Sanatçılarına Çağrı

Batı Anadolu Grubu, yurt genelinde güzel sanatlar fakültelerinin resim ve heykel bölümünde okuyan öğrencilere yönelik düzenlediği yarışma sürüyor.

26 Haziran 2017 Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde İç Ege ve Göller Yöresi'nin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hükümetten Emekliye Müjde!

Kamuda 30 yılın üzerinde hizmeti olan memur emeklileri ek ikramiyelerini alıyor. Başvurunun ardından, 3 ay içinde ödeme yapılıyor. Yıllık tutar 3 bin 407 liraya kadar çıkıyor.

Yaz Lezzeti Mangalın Püf Noktaları

Mangal üzerinde et ya da şarküteri ürünleri pişirmek, özellikle yaz aylarının en sevilen faaliyetleri arasında yer alıyor. Bayram tatilinde gidilen sayfiye yerlerinde ya da evinizin bahçesinde mangal keyfinin tadını çıkarmanız için püf noktalarını derledik.

9 Bin Yıllık Tarihe Işık Tutan Sergi

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde (ANAMED) açılan yeni sergi “Bir Kazı Hikâyesi: Çatalhöyük”, 9 bin yıllık tarihe sahip yerleşim alanına ışık tutuyor.

footer