|   |   |  Çimsa, 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı

Çimsa, 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı

Çimento sektörünün uluslararası markası Çimsa, 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı.

Çimsa, 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, iş süreçlerinin merkezine sürdürülebilirlik, teknoloji ve inovasyonu koyarak hazırladığı 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, Entegre Faaliyet Raporu’nda 2018 yılı finansal değerlendirme ve yatırımlarına, kurumsal sorumluluk politikalarına yer verirken, Çimsa’yı “Geleceğin Çimento Şirketi” olarak konumlandıracak iş planlarını açıkladı.

Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Programı’na uyumlu olarak hazırladığı 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Yeni Neslin Sabancı’sından aldığı güç ve vizyon doğrultusunda 50 yıla yakın tecrübesiyle çimento sektörünün lider markaları arasında yer alan Çimsa, raporda, 2018 yılında ulaşılan hedeflerini, yatırım faaliyetlerini, kısa, orta ve uzun vadede sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisini paydaşlarına duyurdu.

Sürdürülebilirlik, teknoloji ve inovasyon ile insan kaynakları stratejilerini güç odaklarına alan ve temellerine oturtan Çimsa, 2018 yılı boyunca ekonomik performans, Ar-Ge, inovasyon kanalıyla yeni ürün ve yeni pazar gelişimi, enerji verimliliği, çevresel fayda sağlayan yatırımlar kanalıyla ekonomik değer üretme, insan gelişimi ve risk-fırsat yönetimi alanlarında yeni başarılar elde ettiklerine de raporda yer verdi.

Çimsa, 2018 yılında 869 milyon TL değerinde ihracat gerçekleştirdi

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “2018 yılında geniş lojistik yapılanmamız, beyaz çimento ve özel ürünler alanındaki uzmanlığımızla Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer aldık. 2018 yılında 869 milyon TL değerinde ihracat gerçekleştirdik ve operasyonel karımızın %50’sinden fazlası yurt dışından geldi. Yurt dışındaki yapılanmamızla uluslararası bir çimento üreticisi konumuna sahip olurken, küresel beyaz çimento ticaretinde yeni yatırımlarımızla birlikte Türkiye’nin ihracat gelirlerine sağlayacağımız katkıyı da çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Global oyuncu kimliğimizi,

2019 yılında güçlendirmeye ve sektörün öncü çimento üreticisi olarak yeni projeler hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şirketimizin geniş çaplı ihracat gücü sayesinde dünyanın dört bir yanında ekonomik açıdan gelişmeye ve insan hayatına değer katmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Uluslararası piyasalardaki konumumuzu güçlendireceğiz

Özcan, Çimsa’nın “Uluslararası bir marka” kimliğiyle çalışmalarına hızla devam edeceğini belirterek, raporu, Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uygun olarak hazırladıklarını dile getirdi. Özcan, inovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşme alanındaki projeleri ile Çimsa’nın değerini ve itibarını küresel ölçekte yukarıya taşımaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Çimsa, 2018 yılında güçlü bir performansa imza attı

2018 yılını değerlendiren Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Kuruluşumuzdan bu yana üretim faaliyetlerimize kesintisiz devam ettik, pazar odaklı yaklaşımımız ve geniş dağıtım ağımızla müşterilerimizin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşıladık. 2018 yılında toplam çimento satışımız 8,7 milyon tonu aştı. Uluslararası çimento üreticisi olma yolunda attığımız adımları 2018 yılında da geliştirerek, Çimsa Americas yatırımımızı hayata geçirmek için faaliyetlere devam ettik. ABD pazarında güçlü avantajlar elde etme amacıyla bu yatırımımızı 2019 yılının ilk yarısında tamamlamayı ve operasyonel hale gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Büyüme stratejileri kapsamında öncelik verdikleri dijitalleşme çalışmalarına 2019 yılında hız vereceklerini belirten Özcan, “2018 yılı boyunca geliştirdiğimiz dijital stratejilerimiz ile akıllı fabrika sistemlerine, veri analitiğine ve verimliliğe daha önem vererek, Endüstri 4.0 projelerine odaklandığımız bir yıl geçirdik. Bununla beraber ekonomik performans, yeni ürün ve yeni pazar gelişimi ve insan kaynağının gelişimi gibi başlıklarda gerçekleştirdiğimiz atılımlar ile paydaşlarımız için kalıcı değer yarattık. Geleceğin dijital çimento şirketi olarak, önümüzdeki projelerde de güçlü kurumsal ve mali yapımız ile sürdürülebilir, çevre ve topluma karşı sorumlu, şeffaf ve hesap verebilir, doğru ve güvenilir olmaya devam edeceğiz” dedi.

Şirket Haberleri

Etiketler

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

FuzulEv’in Erken Teslim Kampanyası Bayrama Kadar Uzatıldı!

FuzulEv, temmuz ayında başlattığı erken teslim kampanyasını müşterilerden gördüğü yoğun ilgi nedeniyle bayrama kadar uzattı. Müşterilerine bayram sevinci yaşatmayı hedefleyen FuzulEv Kurban Bayramı’na özel yüzde 20’ye varan indirim fırsatı sunuyor.

Masar İnşaat, öğrenci potansiyelini yatırıma dönüştürüyor

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 35 yıldan bu yana edindiği köklü tecrübe ile rotasını Türkiye’ye çeviren Masar İnşaat, dinamik bir öğrenci potansiyeline sahip Düzce’de inşa ettiği Masar Tower projesinde yatırımcılar için cazip bir kampanya başlattı.

İNDER: MB’nin çaktığı kıvılcımın meşaleye dönmesini umuyoruz

Merkez Bankası (MB), faiz oranlarını yüzde 19,75’e düşürerek başta gayrimenkul olmak üzere tüm sektörün önünü aydınlatacak bir meşalenin kıvılcımını çaktı. Bankacılık, gayrimenkul ve diğer sektörlerinin üzerine düşen görev de, bu kıvılcımı ekonomiye ısıtacak bir meşaleye döndürmektir.

FuzulEv’den Erken Teslim Kampanyası!

Kurulduğu günden bu yana sabit ve dar gelirli ailelerin ev hayalini gerçeğe dönüştüren FuzulEv, teslimatları erkene çekerek yine çok konuşulacak bir kampanyaya imza attı.

Nef’ten toplam 318 Milyon TL tahvil ödemesi

Toplam konut satış tutarında son 4 senenin lideri olan Nef, 50 Milyon TL tutarındaki tahvilin 7.kupon ödemesinin gerçekleştirildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Sani Şener Körfez Bölgesi’nde inşaat sektörünün en güçlü 4. lideri

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, inşaat sektörünün saygın yayınlarından Construction Week dergisi tarafından hazırlanan ve Körfez Bölgesi’nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede dördüncü sırada yer aldı. Şener, 2015’ten bu yana listede ilk 10 arasında gösterilen tek Türk iş insanı oldu.

Masar İnşaat’tan 425 milyon TL’lik yatırım

35 yıldan bu yana, Suriye’den başlayıp Mısır ve Suudi Arabistan’a uzanan bir coğrafyada çok sayıda dev projeye imza atan Masar İnşaat, gayrimenkul ve inşaat sektöründe edindiği köklü tecrübeyle, rotasını Türkiye’ye çevirdi.

Sefa İnşaat’ın Kızılay bağışları platin madalya ile ödüllendirildi

Sefa İnşaat, yurt içi ve yurt dışında insani yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen Kızılay Bağışçıları Madalya Töreni’nden ödülle döndü. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ödül töreninden de ödül alan Sefa İnşaat, bu yıl platin madalyanın sahibi oldu.

© Copyright 2019 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu. | Her Hakkı Saklıdır.