Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat sektörünün ülkenin marka değerini ihraç ettiğini ifade etti.

Dumankaya'dan Flaş Açıklamalar

Yabancıya konut satışının 2016'da 10 milyar dolara ulaşması öngörülürken; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şunları söyledi:

“İnşaat sektörü olarak özellikle yakın coğrafyalarda olmak üzere, yurtdışındaki etkinliğimizi gün geçtikçe artırıyoruz. Yabancı yatırımcılar, yatırım seçenekleri arasında ülkemizden konut ve/veya ticari ünite alımını da her fırsatta değerlendiriyor. Bu noktada İstanbul bizim için marka değerini her geçen gün artıran önemli bir dünya şehri ve dünya markası. İstanbul’un marka olma sürecinde sektörün ortaya koyduğu markalı konutlar önemli ölçüde katkı sağlıyor. İnşaat sektörü olarak ülkemiz üzerinde ortaya koyduğumuz değeri ve marka değerini ihraç ediyoruz.”

10 milyar dolara çıkması bekleniyor

“Geldiğimiz bu noktada Mütekabiliyet Yasası’ndan bu yana sektör yabancıya satışlar noktasında önemli bir sınav verdi ve kısa bir süre içerisinde ürettiğimiz değerlerin ihracına başladık bugün yılsonu itibariyle 5 milyar dolara ulaşması beklenen, 2016’da ise 10 milyar dolara çıkması öngörülen bir değerden bahsediyoruz. Sektörün önemli bir ihracat kalemi ortaya koyduğunu söylersek yanılmış olmayız. Açıkçası biz Dumankaya olarak kendimizi bir ihracatçı olarak görüyor ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunduğumuza inanıyoruz. Elbette karar vericilerin bu algıyı fark etmesi ve ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörümüzün ihracat teşviklerinden yararlanması noktasında planlamalarının olduğunu ifade etmeleri bizim açımızdan oldukça olumlu bir sonuç. Bu çalışmaların nihayete ermesi inşaat sektörünü ve ekonomiye yaptığı katkıyı da bir üst noktaya taşıyacaktır.”

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

Tahincioğlu, Basketbol Süper Ligi isim sponsoru oldu

Hayata geçirdiği nitelikli projelerle gayrimenkul sektöründe fark yaratan Tahincioğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) işbirliği ile Avrupa’nın en iyi ligleri arasında yer alan Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsoru oldu.

İzmir İhalesi Teknik Yapı’nın

EMLAK Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje hayata geçiriyor.

footer