Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı.

Özen Kuzu'dan Sektör ve Körfez Yatırımcılarına Yönelik Açıklamalar

Gayrimenkul anlamında son yıllarda meydana gelen gelişmeler Türkiye’de yabancı yatırımını cazip kılıyor. Biz de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehir var

Türkiye’yi yabancı yatırımı için cazip kılan başlıca nokta Türk insanının son yıllarda gelir seviyesinin sürekli artması olarak öne çıkıyor. Bu da vatandaşların yeni oturum alanlarına yönelmesine ve konut satışlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. Bununla birlikte bir deprem ülkesi olan Türkiye’deki yapı stoğunun yüzde 80’inin yeni yönetmeliklere uygun olarak hayata geçirilmesi bu ihtiyacı özellikle şehir merkezlerinde destekleyecek bir olgu. Sadece İstanbul değil, Türkiye’de nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehrin bulunması gayrimenkul sektörü için yabancı yatırımcıyı kendisine çekecek başlıca etkenler arasında bulunuyor.

Mütekabiliyet’e yenileme lazım

Hepsi bir olarak düşünüldüğünde şu anda toplam konut satışları içerisinde yüzde 2’lik payla 4.5 milyar dolar olarak gelişen yabancının Türkiye’deki konut edinim rakamının gelecek yıllarda 20 milyar dolara kadar ulaşabileceğini öngörüyoruz. Bu tabiki de şimdiye kadar 3 yıllık dönemde bu noktaya bizi başarıyla getiren Mütekabiliyet Yasası’nın güncel gelişmeler ışığında ‘konut satın alana vatandaşlık ya da oturum hakkı’ gibi verilecek yeni teşviklerle yenilenmesinin de büyük etkisi olacağını düşünüyorum.

Şirket Haberleri

Şirket Kategorisindeki diğer haberler

Hasanoğlu, İnşaat Ekonomisi Zirvesi’ne katılacak

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi, 19 Ekim 2017'de Boğaziçi Üniversitesi’nde “Kazançlı Yapılar İnşa Etme Sanatı” temasıyla gerçekleşecek. İnşaat sektöründe 25 yıla yakın bir süredir yenilikçi birçok projeye imza atan Hasanoğlu İnşaat zirvede, silver sponsor olarak yer alacak.

Coldwell Banker, Türkiye’de 130 ofise ulaştı!

49 ülkede 3.500 ofis ve 86 bin gayrimenkul danışmanıyla yılda 250 milyar dolarlık gayrimenkul satışına aracılık eden Coldwell Banker, Türkiye’de de zirveye emin adımlarla yürüyor. Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş “Türkiye’de 4 yılda 130 ofis ve 1.500 gayrimenkul profesörüne ulaştık. 1906’dan bu yana edindiğimiz 111 yıllık tecrübeyi ofislerimizi aktarıyoruz” dedi.

International Property Awards’da Royal Group'a iki birincilik!

Hızlı büyümesiyle inşaat sektöründe yıldız markalar arasında yerini alan Royal Group, kırılması zor bir rekora imza attı. Royal Group,Kartal’da kentsel dönüşüm çerçevesinde başladığı ilk projesinden de ikinci projesinden de dünyanın en prestijli emlak ödülleri olan International Property Awards’da 2 Avrupa birinciliği aldı.

Atmaca Gayrimenkul’den 30 Milyon TL’lik Satış

Gayrimenkul sektöründe yüzlerce aile ev sahibi yapan, Bahçeşehir’in değişiminde ve gelişiminde büyük pay sahibi olan Atmaca Gayrimenkul, imza attığı yeni projeleriyle gayrimenkul sektöründe fark yaratırken sunduğu başarılı satış performansıyla da dikkat çekiyor.

ERA Gayrimenkul'den girişimci adaylarına kazancın sırrı

Her yıl yüzlerce girişimcinin katıldığı ve sektörün önemli organizasyonlarından biri olan ‘Bayim Olur Musun Fuarı’ bu yıl da iş kurmak isteyenler için fırsat yaratacak. Girişimci adaylarının buluşma noktası olan fuara katılan ERA Gayrimenkul de kendi işini kurmak isteyenlere franchise sektörünün avantajlarını anlatacak.

Hasanoğlu İnşaat Müsiad Vizyoner’17’de!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi’ne, inşaat sektöründe 25 yıla yakın bir süredir yenilikçi birçok projeye imza atan Hasanoğlu İnşaat da katılacak. 11-12 Ekim'de WOW Convetion Center’de gerçekleşecek zirvenin ana teması ‘dönüşüm’ kavramı olacak.

footer