TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki haberlere TOKİ'den açıklama geldi.

TOKİ'den Çok Önemli Basın Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen, ülkemizin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü, FETÖ silahlı terör örgütüne bağlı cuntanın hain darbe teşebbüsünün ardından, 19 Temmuz tarihli bazı gazetelerde yayınlanan “Darbe planı TOKİ’de hazırlandı” şeklindeki özensiz, sorumsuz ve gazetecilik etiğine uymayan haber ve köşe yazısı üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’ün 19 Temmuz tarihli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan… En övünerek anlattığı toplumsal dönüşüm projelerini yapan yer TOKİ... İddiaya göre darbe planı orada hazırlanmış” şeklindeki köşe yazısı ile yine aynı tarihli Karar Gazetesi’nin 14. sayfasında “TOKİ’de plan muhafız alayında silahlandırma” başlıklı haber kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olabilecek, Kurumun imajına zarar verecek bir şekilde kaleme alınmıştır.

Darbecilerin ifadelerine dayandırılarak yapılan haberlerin kaynağında; “… TİM komutanı Sezgin Güney’in yanına TOKİ’deki evine gittik.” ifadesi, bahse konu köşe yazısı ile haberin başlığında tamamen farklı algılamalara yol açabilecek sorumsuz bir anlayışla sunulmuştur.

Vatandaşlarımıza bir dost eli yaklaşımıyla hizmet eden, onları nitelikli konut sahibi yapmak, kaliteli yaşam alanları oluşturmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir marka olan Kurumumuz hakkında, Yüce Milletimizin önünde soru işareti yaratacak şekilde yapılan sorumsuz, özensiz yayınları kınıyor, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirterek, vatandaşlarımızın bu tip yayınlara itibar etmemelerini önemle arz ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Toki Haberleri

Toki Kategorisindeki diğer haberler

Sakarya’da Evi Olmayan Emekliye Konut Geliyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adapazarı Şube Başkanı Orhan Büyü, TOKİ’nin evi olmayan emekliler için yapacağı konutlara yönelik gelişme yaşandığını belirterek, “Nihayet bu proje ile ilgili somut bir adım atıldı, bu sevinci emeklilerimizle paylaşmak istiyorum” dedi.

Malatya Stadyumu Toki'ye Devredildi

11 Mayıs 2012 yılında temeli atılan 27 bin 44 koltuk kapasiteli Malatya Stadyumu, yüklenici firma tarafından Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi.

Dar Gelirliye Ucuz Kiralık Ev

Kalkınma Bakanlığı’nın öncülüğünde devletin portföyündeki konutlar dar gelirli vatandaşa düşük fiyatla kiralanacak. Projeyi, TOKİ veya İller Bankası gibi bir devlet kurumu hayata geçirecek.

Denizli Tavas’a 224 Konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Denizli’nin Tavas İlçesi Kızılcabölük Mahallesi’ne 110, Yenimahalle’ye 114 olmak üzere inşa edilecek toplam 224 konutun ihalesi yapıldı.

Afet Konut Projeleri Nedir?

Kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, pekçok amaçla Türkiye'nin konut stoğuna katkıda bulunur. TOKİ'nin yaptığı konut türlerinden biri de afet konut projeleridir. Peki, afet konut projeleri nelerdir? Afet konut projelerinden yararlanabilmek için nereye başvuruda bulunmak gerekir?

footer