BİLGİ FORMU
Sorgun konut projeleri fiyatları, kampanyaları, teslim tarihleri, ödeme planları, konumları, üç boyutlu görünümleri, kat ve vaziyet planları ile iletişim bilgilerinin yanı sıra merkeze uzaklığı 34 km olan Sorgun sayfasında ulaşımı, ekonomisi, gayrimenkul yatırımcıları için özel analizleri, kampanyalı konut haberleri ve bilgiler yer almaktadır.
COĞRAFİ DURUMU
İlçemiz 34-36 derece 10 dakika doğu meridyenleri (boylamı) ile 39-40 derece 15 dakika kuzey paralelleri(enlemleri) arasında yer alır. E-88 karayolu üzerinde, Yozgat İl Merkezi’ne 35 km uzaklıkta olup, doğuda Akdağmadeni ve Saraykent, batıda Yozgat Merkez İlçesi, güneyde Sarıkaya İlçesi, kuzeyinde Aydıncık ve Çekerek İlçeleri ile çevrilidir. Yüzölçümü 1769 km² dir. İlçemiz, tipik karasal iklime sahip ve deniz seviyesinden 950 m yükseklikte bulunmaktadır.
Kışlar uzun, yaz mevsimi ise kısadır. Kışları sert ve kuru soğuklarla geçer. Yazlar ise kurak geçer. Yağmurlar daha çok ilkbahar aylarında yağar. Yıllık yağış ortalaması metrekarede 450-500 kg dır.Şehrimizin ortasından Eğriöz deresi ve Delibaş deresi geçmekte ve şehri ikiye bölmektedir. İlçemize bağlı köylerde irili ufaklı sulama göletleri bulunmaktadır.Bunlardan bazıları Gelingüllü barajı, Esenli göleti, Dişli göleti,İkikara göleti vb.
SOSYAL KÜLTÜREL DURUMU
Yöre halkı örf ve adetlerine bağlı, devletine saygılıdır. Ancak, kamu hizmetlerine yönelik yatırımların yetersiz olması,ilçemizde Şeker Fabrikasından başka devlet yatırımı bulunmaması gibi nedenlerle işsizlik hat safhadadır. Bu da gençlerimizin kahvehane ,bilardo , Internet kafe gibi yerlere akın etmesine sebebiyet vermektedir. Gençlerimize yönelik 53 bin nüfuslu bir ilçede bir kapalı spor salonu bile bulunmaması ilçemiz açısından son derece düşündürücü ve üzüntü vericidir.
Belediye olarak Sosyal ve Kültürel etkinlikler çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz 19-29 Mayıs tarihleri arasında “Gençlik Haftası “ etkinlikleri çerçevesinde “spor müsabakaları,Mahalli ses yarışması, Mahalli Ozanların atışması ve şiir yarışması, Tiyatro ve piyes oyunları, Açık hava halk konserleri ve havai fişek gösterileri, Ortalama 450-500 kişiden oluşan Kapadokya veya diğer turistik yerlere ait gezi, Gençlik yürüyüşü , Kerkenez harabelerine gezi vb” faaliyetler yapılmakta , yapılan bu etkinliklere ait masraflar Belediyemiz tarafından karşılanmakta ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunulmaktadır.
Ayrıca Eylül’ ün ilk haftasında her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz 5 günlük programda ilçemizdeki fakir ve kimsesiz çocuklar yararına ortalama yıl1ık 1000 kapasiteli “ Sünnet Şöleni, Kırk Pınar Baş pehlivanlarının katılmış olduğu yağlı pehlivan güreşleri , Ata sporumuz Cirit gösterileri, Açık hava halk konseri ve havai fişek gösterileri, Tiyatro oyunları, Mehteran gösterileri vb.” etkinlikler yapmaktayız. Bu etkinliklerinde tamamı Belediyemiz tarafından yapılmakta ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak hem şehrilerimizin hizmetine sunulmaktadır.
Yapmış olduğumuz etkinlikler çevre illerden , ilçelerden ve köylerimizden yoğun ilgi ve tasvip görmekte tüm etkinliklerimizde meydanlar dolup taşmaktadır.
EKONOMİK DURUMU
İlçemizde halkın başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, nohut, mercimek ve şeker pancarıdır. İlçe ekonomisinde en büyük payı Devlete ait Şeker Fabrikası , (çalışan toplam sayı 556) Özel sektöre ait Yeni Çeltek Kömür İşletmesi (çalışan sayısı 238), Doğan Madencilik (çalışan sayısı 175) gibi kömür ocakları nakliyecilik ve işçi istihdamı konusunda büyük fayda sağlamaktadır. Bunların haricinde ilçemizde 2 adet küçük sanayi sitesi Yine ilçemizde 10 adet yapı kooperatifi,1 adet motorlu taşıyıcılar kooperatifi, 200 adet sermaye şirketi, 70 adet birinci sınıf gerçek usulde vergi mükellefi, 1422 adet ikinci sınıf gerçek usulde vergi mükellefi, 58 adet serbest meslek kazanç mükellefi vardır. Bunların toplamı ise 1761 adettir. Ayrıca basit usulde ise hizmet erbabı 6 adet ve ticari sanat erbabı mükellefi 945 adet olup, bunlarında toplamı 951 adettir. Kurumlar vergisi mükellefi ise A.Ş. 26 adet, L.t.d. 174 adettir. Ayrıca 22 adet akaryakıt istasyonu, 7 adet tuğla fabrikası, 4 adet un fabrikası, 1 adet yem fabrikası vardır. Yine 10 ton/saat kapasiteli 1 adet çelik eşya üretim atölyesi ve 1 adet bakliyat eleme ve paketleme işletmeleri ve 1 adet seramik işletmeciliği vardır
© Copyright 2021 | 3DKonut.com inşaat, konut projeleri ve emlak haberleri platformu. | Her Hakkı Saklıdır.